Wysłany: 11-02-2007, 21:16
rabbi chaim niestety ja nie moge Ci pomóc z identyfikacją tego kawałka, ale może ktoś moze mi pomóc jaki jest tytuł piosenki w której występują słowa "...a on parniczka SPECNAZ, on wypelniajet prikaz...". Moze to Arina Kramer "Specnaz"? Bo czytałem w temacie Repertuar Specops FM, o jakiejs piosence w której także mowa jest o Specnazie. Jakby ktoś mogłby mi pomóc byłbym wdzięczny.
Witam.
By mógł ktoś zidentyfikować piosenkę o takich słowach "komu w drogę temu czas... ciężkie buty, silne nogi". Szukałem na googlach ale niestety nic nie znalazłem.
Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 41 Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-01-2008, 12:17
Witajcie,
szukam kawałka Rozenbauma, w którym bylo cos o"powrocie na droge" i "rozkazie".
o ile pamietam plik mial oznaczenie liczbowe. <dawno juz tego kawalka nie slyszalem na specops>
aha: nie chodzi mi o "Czarnego tulipana" ani o "Karawan".
Wysłany: 22-07-2008, 15:22
Leci teraz kawałek pod tytułem hel_12_is, na tyle na ile moja znajomość pozwala mi stwierdzić- po francusku, kobiecy wokal. Ktoś wie co to jest? Pod egzystującą 'nazwą kodową' nic nie znajmuję, a mój francuski jest praktycznie zerowy, więc szukanie po tekście również odpada... Pomożecie?
Z tego co pamiętam, to na SO FM były kiedyś kawałki szwedzkiego "Helu" (jest jeszcze norweski zespół o tej samej nazwie), aczkolwiek szwedzki nieco się różni od francuskiego :D
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1310 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 04-04-2009, 23:51
Wachmistrz napisał/a:
Witajcie,
szukam kawałka Rozenbauma, w którym bylo cos o"powrocie na droge" i "rozkazie".
o ile pamietam plik mial oznaczenie liczbowe. <dawno juz tego kawalka nie slyszalem na specops>
aha: nie chodzi mi o "Czarnego tulipana" ani o "Karawan".
Pozdrawiam
O, to ja się dorzuce do prośby. Kiedyś kumpel zwiózł mi płytkę rosenbauma "Na wajnie kak na wajnie" I tam był kawałek : tolko szaszka kazakowi padaruga, tolko pula kazaka z kania ubijut czy jakoś tak.
Черная маска скрывает лицо,
F
Но не скрывает глаз.
Dm
Палец на спуске и кто его знает
Em
Бог или дьявол за нас.
Точка на карте, рев самолета,
Друга прощальный взгляд.
Кто его знает, Бог или дьявол,
Кто не вернется назад...
ПРИПЕВ: 2 раза
Dm Em
А вчера не стало Глеба,
Am F
В ночь ушел и не вернулся.
Dm Em
На стакане корка хлеба,
Am A7
Командир к столу пригнулся.
Не погиб он и не умер,
Он ушел и где-то рядом.
Мы его салютом звездным
Провожали всем отрядом.(Здесь вместо A7 - Am)
(второй раз громче)
Снова опасность, мороз по спине,
Смерти тяжелый взор.
Снова встают против нас на Земле
Черный разбой и террор.
Точка на карте, рев самолета,
Дома не спит жена.
Пусть никогда она не узнает
Слова, как пуля, "вдова".
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Pomógł: 12 razy Wiek: 47 Dołączył: 13 Sie 2005 Posty: 260 Skąd: Shangri - La
Wysłany: 30-03-2011, 00:50
MateuszW napisał/a:
O, to ja się dorzuce do prośby. Kiedyś kumpel zwiózł mi płytkę rosenbauma "Na wajnie kak na wajnie" I tam był kawałek : tolko szaszka kazakowi padaruga, tolko pula kazaka z kania ubijut czy jakoś tak.
ktoś może to ma? bo płytkę już dawno zgubiłem;)
Ta piosenka to Казачья Rozenbauma ( Александр Розенбаум "Казачья" ).
Казачья
_________________ C'est grand malheur de ne pouvoir etre seul...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum