Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 07 Maj 2005 Posty: 230 Skąd: Polska
Wysłany: 25-08-2008, 21:24 Dobry garnitur do cpp / interwencji / skuwania etc.
Może ktoś na forum będzie mógł mi pomóc. Znajomy szuka garnituru w którym mógłby wyglądać elegancko i nie bać się podarcia przy interwencji, kuciu etc. Orientuje się ktoś gdzie można takie cudo dostać i jakie pieniądze wchodzą w grę? Szyje jakaś firma coś takiego? W czym chodzą BORowiki?
Mi tez nie przychodzi nic do glowy i rowniez sprobowalbym w 5.11 dobrac cos co bedzie wygladalo wzglednie "elegancko" chociaz raczej nie kojarze gajerow ;)
_________________ Wszyscy, którzy walczyli fair, zginęli.
Pomógł: 4 razy Wiek: 30 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 276 Skąd: Tarnów, Małopolska
Wysłany: 26-08-2008, 12:53
Znaczy, pytanie nie jest dostatecznie precyzyjne. Garnitur ma wytrzymać, kiedy Ty będziesz zakuwał, czy Ciebie będą...?
_________________ Stosunek do broni określa dojrzałość człowieka.
Marynarka Wojenna Jamajki ogłosiła konlurs na hymn. Jednogłośnie wygrał utwór "Smoke on the water".
Przywitaj wiosnę topiąc laptopa!
Ciało zanurzane w wodzie po paru minutach wyśpiewa całą prawdę.
Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 07 Maj 2005 Posty: 230 Skąd: Polska
Wysłany: 26-08-2008, 21:04
Może inaczej. Gość potrzebuje GARNITUR który pozwoli na babranie się z niegrzecznymi typami - skuwanie wykrecanie rączek, przeszukiwanie.
Temat dałem do CPP głównie ze względu na to że wg. mnie goście zajmujący się CPP potrzebują takich ciuchów.
Ciuch roboczy w sumie, ale z klasą. Dlatego właśnie pytam czy może znacie jakąś firmę wyspecjalizowaną w temacie. Jak się nic nie znajdzie to zacznie improwizować.
Na razie wariant 10 garniaków [po 300 za sztuke] z targowiska wygrywa.
raczej nie ma specjalnych gajerów - ja bym skierował Google-fu na Izrael / USA - tam coś mogło byc.
Zwykły facet nie rozróżnia garnituru za 1000 pln od takiego za 10 000 pln wiec tutaj tez za bardzo nie ma się czym przejmować - z innej beczki - zawsze mnie od małego fascynował temat jak JAmes Bond napierdla sie w tych wszystkich firmach w gajerze / marynarce - Transporter tak samo, o Lindize nie wspomnę - zawsze ofiara jest katowana przez panow w marynarkach - ciekawy temat.
Pomógł: 4 razy Wiek: 30 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 276 Skąd: Tarnów, Małopolska
Wysłany: 26-08-2008, 22:31
Szczep napisał/a:
Na razie wariant 10 garniaków [po 300 za sztuke] z targowiska wygrywa.
I tej wersji chyba warto się trzymać. Może nie z targowiska, ale zapraszam do Tarnowa, firma (podam na priv, jeżeli kolega będzie zainteresowany) ma bardzo fajną linię garniturów, w różnych kolorach ;)
_________________ Stosunek do broni określa dojrzałość człowieka.
Marynarka Wojenna Jamajki ogłosiła konlurs na hymn. Jednogłośnie wygrał utwór "Smoke on the water".
Przywitaj wiosnę topiąc laptopa!
Ciało zanurzane w wodzie po paru minutach wyśpiewa całą prawdę.
Poszukaj jakiegoś krawca.Najlepsze są dziadki z brodą taki bez brody ma mniejszy poziom doświadczenia :D wytłumacz mu co i jak.Możesz zamówić od razu dwie sztuki bo na to że taki garniaczek Ci sie nie potarga czy coś przy większej szarpaninie to raczej bym nie liczył.To se ne vrati Pane. Dziadziowi powiedz że garniak ma dobrze leżeć i dawać rade przy pełnej gamie ruchów.Myślę że koło 350-600 powinieneś sie zmieścić.Weź też 2 pary spodni bo się szybciej "zużywają".Aha marynarka numer lub nawet 1,5 nra większa bo pod nią pewnie będziesz nosić kamizelkę.O bieliźnie i koszulce "termalnej" chyba nie muszę wspominać?
Skarpety 100% bawełna żadnego sztucznego szajsu.Za butami poleciłbym sie rozejrzeć w necie, bodajże Magnum robił całkiem gustowne lakierki na gumowej podeszwie.Tylko i wyłącznie gumowa.Nie masz być lwem salonowym tylko po prostu nie wypie&^%lić jak kogoś będziesz zasłaniał/gonił/kuł/etc.
Coś jeszcze?
Aha koszula...koszula zwykła biała długi rękaw.Krawat raz porządnie zapleć i ... rozetnij zrób patent "na rzepa".Gotowe zestawy w necie.
By było Panie...
_________________ Dekalog komandosa:
'Masz głowę i chuj to kombinuj'
Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 330 Skąd: Polska
Wysłany: 03-09-2008, 19:11
Decyduje moim zdaniem nie marka, a krój - ewidentnie garnitur musi szyć doświadczony krawiec, wiedzący dla kogo i do czego ubiór ma służyć, tak aby móc pogodzić walory natury elegancji z tymi użytkowymi, tak aby rasowy Borowik wyglądał reprezentacyjnie, miał nieskrępowane ruchy i mógł łatwo wydobyć broń. Ja obecność "maszyny" w tandetnym a obszernym Kajmanie maskowałem marynarką większą o co najmniej jeden rozmiar. Wyglądałem jak strach na wróble, ale nie robiłem przecież w branży CPP, więc uszło w tłoku:))
No ladny, tylko co - masz w marynarce nosic to cale gowno na dodatkowych paskach? Ja nosze portfel i juz mi deformuje. Jak chcesz w tym wygladac, to to jest tylko "coverall", a szpeju masz malo i na szelkach/pasku. Marynarka jest tylko pokrywa, masz wygladac jak zwyczajny kulturalny mezczyzna (no chyba, ze chcesz odstraszac wygladem, ale garnitur nosi sie po to, zeby nie zwracac na siebie uwagi - inaczej jest tylko w Polsce, ale i to nie wszedzie).
Szczep. kup sobie zwykly garnitur, zrob w nim po kilkanascie razy to wszystko co bedziesz robil i zobacz, co sie rozwala. Moim zdaniem do wymiany/przerobki beda:
- rozmiar - musi byc troche szersza marynarka, zeby nie bylo widac wybrzuszen
- material - spodnie z czegos elastycznego, zebys mogl zrobic np. szpagat bez problemu (dla spodni znaczy), a na marynarce przynajmniej tyl (plecy), przy sciaganiu rak razem przed soba lub podnoszeniu wyprostowanej do gory.
- szwy - na podwojne i wzmacniane
To wszystko nie jest rocket science i jak juz zobaczysz co jest nie tak to dobry krawiec Ci z tym pomoze.
Ale moge sie mylic, bo choc jest to moj ubior roboczy, to nie uzywam do niego srodkow przymusu bezposredniego. ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum