Wysłany: 30-01-2012, 20:09
broken_arrow napisał/a:
Cytat:
ps. ale czy właściwie ktoś wie dla kogo ten sprzęt konkretnie jest przeznaczony
po specyfikacji typowo pod ZOS CBŚu.
magpulowskie gadżety, zieleń już teraz na takim szpeju ganiają więc pewnie to kolejny zakup.
No właśnie słyszałem że zamówili 416c ale jakoś ich nie widać może ktoś wie kiedy będą już na stanie tego wydziału?
Chodź inne źródła mówią że nigdy ich nie dostaną A można tak że się zamawia416c a dostaje 416? proszę o wyjaśnienie jeżeli ktoś zna odpowiedź
Zastanawia mnie dlaczego HK na swoich stronach nie umieszcza tego modelu jako dostępnego. Kiedyś wiem, że był. Czy ma ktoś jakieś informacje dotyczące tej broni?
Jak widać na poniższych filmikach, HK416C był kiedyś w sprzedaży.
http://www.youtube.com/watch?v=tiDYW15C1c0 http://www.youtube.com/watch?v=G8_WGaA-Fdg
Wiem, że były jakieś problemy z kolbą, wiec może wycofali go ze sprzedaży i badają problem.
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 31-01-2012, 08:25
Zdaje się że Kockler napotkał nieprzezwyciężalne trudności techniczne i tym razem postanowił jednak nie ryzykować reputacją. Uroki krótkiej lufki, krótkiego buffera i różnych innych niuansów.
No właśnie. Ciekawy temat. Wiadomo, że ta broń była robiona pod specjalne zamówienie, więc albo jest tak, jak mówisz albo może odbiorca zastrzegł sobie model dla siebie (jeżeli mógłby to zrobić).
No właśnie. Ciekawy temat. Wiadomo, że ta broń była robiona pod specjalne zamówienie, więc albo jest tak, jak mówisz albo może odbiorca zastrzegł sobie model dla siebie (jeżeli mógłby to zrobić).
Może chcieli się tylko nim pochwalić na targach (jakiego to cuda nie wyprodukowali) ale wyłączność na zakup zostawili Anglikom.
Dziwny temat
Ciekawe co Cenrex na to?
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-02-2012, 08:15
Nie grzebałem w tym specjalnie, ale branża mówiła że w końcu się przekonali że na tak krótkiej lufie w tym kalibrze nic nie będzie działać na tyle poprawnie na ile by się oni tego spodziewali. Inne ciśnienia, inne zużycie części inne "efekty uboczne".
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 583 Skąd: z samego dna
Wysłany: 02-02-2012, 19:27
To jak dostali to nie zerwali
Może mają jeszcze inną wersję
A tak na marginesie to czy ktoś widział wersję C np. w Kielcach lub w Paryżu a może w Las Vegas? Chyba nie
Wysłany: 02-02-2012, 20:34
ze.NON napisał/a:
To jak dostali to nie zerwali
Może mają jeszcze inną wersję
A tak na marginesie to czy ktoś widział wersję C np. w Kielcach lub w Paryżu a może w Las Vegas? Chyba nie
innej wersji nie mają,nie trzeba jeździć do Las Vegas tylko umieć czytać
A tu jeżeli cię interesuje jest link do zamówieniach publicznych ze strony KGP i jest jak wół napisane że zamawiali 416c http://przetargi.policja....100Cut11MK.html
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 583 Skąd: z samego dna
Wysłany: 03-02-2012, 16:37
Cytat:
nie trzeba jeździć do Las Vegas tylko umieć czytać
To fakt, nie trzeba ale czytać ze zrozumieniem to inna sprawa
Napisałem, że HK na wymienionych targach nie wystawiał HK 416C, i to cała informacja.
To że zamówili to już i w gazetach w zeszłym roku napisali a i na forum było.
Chodzi mi o to, że zamawiając 416c nie można dostać poprzedniej wersji bez zerwania umowy i rozpisania nowego postepowania.
Toteż skoro nic takiego nie nastąpiło to jaką wersję otrzymali, jeśli wiesz?
Wysłany: 04-02-2012, 15:13
ze.NON napisał/a:
Cytat:
nie trzeba jeździć do Las Vegas tylko umieć czytać
To fakt, nie trzeba ale czytać ze zrozumieniem to inna sprawa
Napisałem, że HK na wymienionych targach nie wystawiał HK 416C, i to cała informacja.
To że zamówili to już i w gazetach w zeszłym roku napisali a i na forum było.
Chodzi mi o to, że zamawiając 416c nie można dostać poprzedniej wersji bez zerwania umowy i rozpisania nowego postepowania.
Toteż skoro nic takiego nie nastąpiło to jaką wersję otrzymali, jeśli wiesz?
10" 5 sztuk i pewnie zerwali umowę jeżeli dostali takie
Pomógł: 12 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Kwi 2005 Posty: 1055 Skąd: Kraków
Wysłany: 24-02-2012, 16:24
Nieoficjalnie można napisać, że Policja zamówiła subkarabinek HK416C i Policja dostała subkarabinek HK416C. Taki napis znajduje się na komorze spustowej tej konstrukcji. Case closed.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum