Wysłany: 13-08-2008, 18:20 sluzba bez sledziony?
Witam
mam 23 lata i za rok koncze mgr. od zawsze chcialem sluzyc w wojsku i w przyszlym roku mam zamiar startowac do szkoly oficerskiej i tu zaczyna sie problem bo od niedawna nie mam sledziony i boje sie ze dyskwalifikuje mnie to juz na starcie mimo ze w tym wieku ten organ jest juz zbedny, a nawet mysle ze brak tak kruchego organu jest na +
jesli wiecie cos na ten temat to prosze o pomoc
Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 330 Skąd: Polska
Wysłany: 13-08-2008, 19:16
Witaj WD40!
Wykaz chorób dyskwalifikujących określa pewne Rozporządzenia Ministra ON, są tam wykazy schorzeń w postaci tabel wraz z krótkimi wyrokami: zdolny/niezdolny.
Jestem już w domu, nie w pracy, nie mam dostępu do stosownych kwitów. Jutro z rana, koło 9-tej -obiecuję to Ci solennie-poszukam i dam Ci znać, chyba że ktoś z Kolegów (Koleżanek) z Forum mnie uprzedzi i rozwiąże Twój problem.
Pozdrawiam Cię, powodzenia!
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Wysłany: 14-08-2008, 23:31
W zasadzie to jest o tym mowa w punkcie 56 paragraf 2 a poza tym podpadam jeszcze pod punkt 55 paragraf 1 wiec raczej nie ma dla mnie nadziei. Pewnie jakos bym sie z tym pogodzil gdyby byla to moja wina (tzw. bledy mlodosci) ale wszystko przez jakis glupi gen po kims z rodziny ktory nie ma praktycznie zadnego wplywu na zdrowie ale do wojska juz nie pojde.
PS. podejrzewam ze komisji i tak nie uda mi sie oszukac, predzej czy pozniej to wyjdzie.
Jak sie udaje ze zdrowego chlopa zrobic kaleke przed komisja to i Tobie powinno sie udac wmowic, ze masz sledzione. Bez paniki. Nie takie numery przechodzily w nie takich miejscach.
_________________ Close only counts in horseshoes and hand grenades.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum