Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 72 Skąd: warszawa
Wysłany: 08-09-2005, 18:24 szkolenie strzeleckie
witam!
jak nam wszystkim wiadomo jest wiele szkol strzelania.niektore lepsze niektore gorsze.czasami nazywaja sie roznie a ucza tego samego co inne.
jak waszym zdaniem powinno wygladac szkolenie strzeleckie w cpp ??
pozdrawiam
_________________ to nie z powodu trudnosci brak nam odwagi!!
to trudnosci pojawiaja sie gdy nam jej brak!!!
mały [Usunięty]
Wysłany: 19-09-2005, 21:26
Czołem.do twojego pytania chciałbym zadać jeszcze jedno. jakie powinny być priorytety w strzelaniach dla CPP?
pozdrawiam. mały
[size=9:][ [i:][b:]Dodano[/b:]: Czw Wrz 29, 2005 9:31 pm[/i:] ][/size:]
Czołem! myślę że temat jest tak samo ciekawy jak skomplikowany.jestem zwolennikiem rzetelnego przygotowania podstaw strzeleckich bez rozgraniczania na charakter wykonywanych zadań.natomiast dalszy etap to ukierunkowanie tylko na zadanie.w związku z tym kilka pytań:czy powinno się ludzi układać do określonego typu postawy, w ruchu czy statycznie,celność a może szybkość dobywania i prowadzenia ognia powinny być najważniejsze.wymiana w górze czy na dole.w szkoleniu tego typu jedna ręka czy dwie-myślę o sposobie trzymania broni.jaka broń\rodzaj\ powinna mieć charakter wiodący.sorki za tak wiele tych pytań ale temat jest czasami traktowany przez wielu szkoleniowców
zbyt ogólnie i być może nasze opinie pozwolą wnieść coś nowego w tym temacie. jeszcze jedno moim zdaniem strzelać treningowo powinno się tylko w takim ubiorze i wyposażeniu w jakim się pracuje.
pozdrawiam.mały
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 72 Skąd: warszawa
Wysłany: 08-10-2005, 16:54
witam!!
dzieki maly ze chociaz ty podjoles temat!
ze swoiej strony moge dodac ze jestem zwolennikiem szkolenia sie w roznych sytuacjach i roznymi metodami a juz w danej sytuacji to do nas bedzie nalezec decyzja co do tego jak zareagujemy.tematyka ochrony jest dosc nielatwym tematem gdyz wszystko sie wciaz zmienia,caly czas stawiane sa przednami nowe i trudne do wykonania zadania,kazda sytuacja jest inna i nie mozemy popadac w schematy."ktos" mi kiedys powiedzial ze ta sama sytuacje taktyczna mozna rozwiazac na pare sposobow ale najwazniejsze zeby wszytko bylo zrobione tak bezpiecznie rzeby wszyscy wrocili calo!i wtedy robota jest dobrze zrobiona.
pozdrawiam
_________________ to nie z powodu trudnosci brak nam odwagi!!
to trudnosci pojawiaja sie gdy nam jej brak!!!
Ostatnio zmieniony przez VALERY 24-10-2005, 16:54, w całości zmieniany 1 raz
mały [Usunięty]
Wysłany: 08-10-2005, 23:36
Czołem! jestem przekonany że twoja opinia przyczyni się do fachowej wymiany spostrzezen w tym temacie. myślę że potraktowanie;technicznie;tego tematu pomoze i ułatwi ludziom którzy zajmują się szkoleniem wybranie interesujących opini i być może wprowadzi coś co uatrakcyjni i podniesie na wyższy poziom szkolenie w tym zakresie. jeżeli możecie wypowiadać się w tym temacie w sposób ;techniczny; bez uogólnień to mam nadzieję że osoby "potrafiące czytać"znajdą coś dla siebie. Pozdrawiam. Mały
Sundowner [Usunięty]
Wysłany: 27-01-2006, 13:28
Tutaj jest kilka filmików ukazujących szkolenie strzeleckie Brytyjczyków:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum