Czy ktos wie jakie dokladnei srodki i o jakim dzialaniu wchodza w sklad IPR?
Z ulotki w srodku:
1)Cystamin
2)Jodek potasu (to jest jasne - zapobiegania odkladania sie substancji promieniotworczych w komorkach tarczycy)
3)nieopisana
4)Fenactil
5)Relanium (lek uspokajajacy)
6)Oksyterracyna (podejrzewam jakis antybiotyk, ale po co w zestawie radioochronnym?)
zastrzyk 1)Toksan
zastrzyk 2)Petadyna
Brak informacji na temat tajemniczej 3 pigulki (moze to slodzik do herbaty )
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Sie 2005 Posty: 164 Skąd: hells pit
Wysłany: 03-09-2008, 15:25
W wojsku jeden szalony chorązy wmawial nam ze tabletka numer 3 to silny srodek znieczulajacy, dodatkowo o dzialaniu pobudzajacym, robi z rannego zolnierza kamikadze boski wiatr i byla tylko w zestawach IPR na wyposazeniu dowodcow plutonow i wzwyz.
3 to aviomarin, a tabletki wydaja dowodcy w razie potrzeby bo niektore srodki z ipr daja kopa a jak sie zolnierzowi nudzi to wiadomo... zolnierze wiedza ze jak sie nazrec aviomarinu to halucynacje i inne rewelacje. jesli chodzi o oxyteracyne jest to antybiotyk uniemożliwiający rozwój i rozmnażanie się drobnoustrojów w organizmie ludzkim. Stosuje się je w ilości 2 tabletek jednorazowo w przypadku zaburzeń żołądkowo-jelitowych. Dawkę tą powtarza się po czterech godzinach od momentu przyjęcia pierwszej dawki.
[ Dodano: 03-10-2008, 18:57 ]
Foka napisał/a:
Allegro, pojawiają się regularnie.
foka masz 1600 postow z czego 2/3 to glupawe teksty. kto na allegro moze sprzedawac leki ktore sa wydawane jedynie na recepte?? ogarnij sie czlowieku a jak nie masz nic do powiedzenia to mow niewyraznie lub milcz bo sie osmieszasz.
_________________ serce me mężne, a broń wyczyszczona...
No patrz... to te zaplombowane 4 pakiety, które kupiłem to chyba jakoś magicznie się u mnie znalazły a nie z aukcji na Allegro.
Lekami nie można, ale kto na Allegro wie co się znajduje w zaplombowanej puszce?
A na przyszłość trochę kultury kolego. Nie podoba Ci się - nie czytaj.
_________________ Dobrze że wojna jest taka straszna.
W przeciwnym wypadku za bardzo byśmy ją polubili.
[gen. Lee]
heh po co ci iprka?? czyzbys wiedzial cos o czym nie wiemy....??? czerwoni planuja atak bmr??? moge ci sprzedac opeka, ale pewnie juz masz heh jesli kupiles to nielegalnie i radze sie nie chwalic bo znow dajesz przejaw swojej inteligencji...
jestem z ciebie dumny foka. tak trzymaj... dobrze ze cywile czuwaja i ekwipuja sprzet na wypadek jakiegos konfliktu.... godne pochwaly. powaznie. jak chcesz sie glupio klucic to dawaj na priva bo to nie miejsce na glupoty. a nielegalnie kupiles prochy razem z iprka.pzdr
Pomógł: 22 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 1081 Skąd: Polska
Wysłany: 04-10-2008, 10:41
Cytat:
jestem z ciebie dumny foka. tak trzymaj... dobrze ze cywile czuwaja i ekwipuja sprzet na wypadek jakiegos konfliktu.... godne pochwaly. powaznie. jak chcesz sie glupio klucic to dawaj na priva bo to nie miejsce na glupoty. a nielegalnie kupiles prochy razem z iprka.pzdr
Widzisz a ty nawet kolego na ortografii się nie znasz.
A co do IPR to nie widzę żadnego problemu żeby kupić go w necie. Sam kiedyś sprzedałem kilkanaście. nie jest to sprzęt zakazany czy licencjonowany lub jak żeś kretyńsko napisał kupowanie jest tego nielegalne.
Obrona Cywilna u mnie wydawała swego czasu "do czipsów" na piknikach harcerskich.
Sprawdź czy zawartość strzykawek jest lekko słona. Jeśli tak, to jest w nich sól fizjologiczna, a cały pakiet to wersja szkolna. A tabletki to placebo.
jestem z ciebie dumny foka. tak trzymaj... dobrze ze cywile czuwaja i ekwipuja sprzet na wypadek jakiegos konfliktu.... godne pochwaly.
A śmiej się, mało mnie obchodzi co o mnie myślą takie osoby jak Ty. A jeśli na serio się interesujesz tematem to pogooglaj sobie hasło "grupy rekonstrukcji historycznej".
tatar napisał/a:
a nielegalnie kupiles prochy razem z iprka.pzdr
Jak sam powiedziałeś handel lekami wymaga koncesji, czyli sprzedaż, a nie posiadanie. Tak samo jak np. z alkoholem czy paliwami. Każdy posiadacz flaszki w lodówce popełnia przestępstwo?
tatar napisał/a:
chyba ze u ciebie na wsi inne prawo
A za to dostajesz ode mnie jeden punkcik pod profilem.
_________________ Dobrze że wojna jest taka straszna.
W przeciwnym wypadku za bardzo byśmy ją polubili.
[gen. Lee]
foka no to mnie zalatwiles tym pukcikiem heh mozesz je dawac wow ekstra lepiej ci?? nie interesuja mnie rekonstrukcje tylko tworzenie. co ty wogole z opekiem rekonstruujesz?? to co rzesza mlodych wcielonych na unitarkach?? heh osoby takie jak ja czyli jakie? po prostu irytuja mnie pewne posty a ze akurat sie nudze to pisze co mysle. na ciebie trafilo ale mnie pouczyles. ostro...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum