że niby to jest już zatwierdzone przez PEO Soldier?
Tak, ale tylko jako ubiór bojowy i tylko w czasie działań. Nie ma na stanie czegoś takiego jak ACU - ten na razie pozostaje w UCP i ma być noszony "garnizonowo", obligatoryjnie. To co jest w pole to spodnie i ACS - wszystko trudnopalne.
Wywalą szaraka pewnie niedługo, ale póki co wstyd im się przyznać do wtopy.
Wywalą szaraka pewnie niedługo, ale póki co wstyd im się przyznać do wtopy.
A to co już kupili sprzedadzą do sklepów militarnych czy będą może jednak używać aż do wyczerpania zasobów? Trochę szmalcu chyba wydali....w NTW zdaję się było napisane, że pare miliardów USD.
Pomógł: 3 razy Wiek: 24 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 637 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 08-03-2010, 14:49
zużyją albo wydadzą sojusznikom. Zanim wprowadzą Multicam minie trochę czasu.
Głupią polityką będzie podejście: OK, wydajmy 10 tysięcy kamizelek IOTV do demobili w Niemczech
Poza tym, trochę szajsu musi leżeć w magazynach. Bo musi, w razie W.
A to co już kupili sprzedadzą do sklepów militarnych czy będą może jednak używać aż do wyczerpania zasobów? Trochę szmalcu chyba wydali....w NTW zdaję się było napisane, że pare miliardów USD.[/quote]
parę miliardów dolarów???? chyba raczej kilkadziesiąt milionów dolarów
Ja się nie znam, ale Pan Bartosz Szołucha napisał, że wydano przeszło 5 mld USD w ciągu 4-5 lat. Nie wiem ile tego kupili, i ile kosztuje jeden komplet, ale jeśli już całe US Army lata w UCP, i mają jeszcze zapasy na czas W, to mnie te 5 mld nie dziwi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum